perjantai 1. heinäkuuta 2016

SUOMALAINEN JUHANNUS
P6230320 P6230312
P6240166


Huomaamattani viikko jo vierähtänyt juhannusaatosta, mutta vielä tahdon siihen hetkeksi palata. Myöhemmin vielä juhannuspäiväänkin! Aatto Pohjois-Karjalassa sukulaisten luona oli erittäin hyvä extempore päätös. Vain lyhyt parin päivän vierailu tuntui paljon pidemmältä ajalta, aivan täydellinen irtiotto. Kaunis koti maalla vanhassa koulurakennuksessa ja keskikesän kauneimmassa puutarhassa oli jälleen kerran jopa satumainen juhannukselle. 

Suuressa kodissa oli tapansa mukaan taas paljon elämää, minkä takia siellä on aina mukava vierailla. Ruokapöydän äärellä pöytä täyttyi ja lisätuoleja etsiskeltiin kerta jos toinenkin. Maha täyttyi joka kerta toinen toistaan herkullisimmilla salaateilla, ruuilla sekä jälkiruoka kakuilla ja piirailla. Yhdessä istuskellessa meidän pienessä, mutta äänekkäässä äidin puolen suvussa ei puutu ääntä, naurua sekä taustamusiikkia. Ihanaa oli päästä myös seuraamaan serkkujen kaaso puuhasteluja tulevien juhannushäiden tiimoilta ja päästä nauttimaan hiukan häähumusta. 

Ihaninta oli myös nähdä kaikkia serkkuja yhdessä pitkästä aikaa! Kuulla kuulumisia ja viettää laatuaikaa yhdessä. Suku on muutenkin itselleni hyvin rakas ja tärkeä, joten näitä sukulaisten kanssa yhdessä vietettyjä hetkiä vaalin.

 
P6240249
P6240378 P6250422  

Ja mitäpä suomalainen juhannus olisi ilman kokkoa. Sitä risukasaa, jota kerätään useita päivä ja poltetaan sitten valoisimpana juhannusyönä. Ja kaksin aina kauniimpi niin saimmekin nauttia kahden kokon lumosta sekä lämmöstä. Ilta hämärtyikin siinä kokkoa ihastellessa mitä kauneimmaksi juhannusyöksi. Taivas taittui vaalenanpunaiseen auringon laskiessa ja pellot täyttyivät usvasta. Siihen täytyi hetkeksi pysähtyä ja nauttia. Yö jatkui vielä pihalla kokon hiilillä vaahtokarkkeja paistellen ja aitan reunalla istuskellessa vielä shampanjaa ja punaviiniä nautiskellen. Ilta loppui vielä suomalaisiin "lavatansseihin" pihalla porukan tanssiessa kumisaappaissa. Aivan hyvä.

Ei paljoa valittamista siis tässä juhannuksessa. Toivottavasti teillä kaikilla oli myös ihanat juhannukset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti